Methodologie

Waarom de case-analysemethode?

Een boek of een conferentie heeft tot doel concepten te ontdekken of te verdiepen.

De methode van de case-analyse vertrekt van de beschrijving van een typische alledaagse situatie om deze te analyseren en een diagnose te leren stellen in relatie tot je doelstellingen, en vervolgens de concrete veranderingen te organiseren die je zelf beslist.

Eenmaal onder de knie, gebruik je elke dag de case-analysemethode om de uitdagingen van je leven alleen, met z’n tweeën of als team te analyseren.

De Methode: de oorsprong

De case-analysemethode werd al in 1915 ontwikkeld aan de Harvard Law School. Ze is vooral geschikt voor volwassenen en kan zeer snel tastbare resultaten opleveren. Toch vergt het een aanzienlijke persoonlijke investering, die hand in hand gaat met een professionele aanpak.

IFFD Belgium biedt aan om deze ervaring te beleven in een ontspannen en warme sfeer die efficiëntie en vriendschap verenigt, geïnspireerd op de methode die momenteel wordt beoefend aan de Harvard Business School (HBS) onder impuls van haar professor C. Roland (Chris) Christensen.

The Case Method-Harvard Business School

De 4 stappen van onze methodologie: het “F”-systeem

  1. Individuele voorbereiding: persoonlijk lezen
  2. Voorbereiding in koppel over de casus en de technische fiche
  3. Teammeeting: een groepsuitwisseling van 10 tot 12 personen onder leiding van een groepsleider
  4. Plenaire zitting: grotere groepsdiscussie (30 à 40 personen) onder leiding van een moderator, expert in Family Enrichment

Actieplan: Elke persoon bepaalt na afloop van de sessie zijn eigen programma van voornemens die hij/zij  wil uitvoeren in de toekomst.